Globėjų savaitę – dėmesys kilniems žmonėms

Visą savaitę (birželio 28 d. – liepos 4 d.) didelis dėmesys buvo skiriamas ypatingiems žmonėms – globėjams. Marijampolės socialinės pagalbos centro Globos centras atsakingai ruošėsi paminėti globėjų savaitę ir organizavo renginius, paskaitas ir įvairius užsiėmimus.
Marijampoliečiai vaikščiodami senamiesčiu galėjo pastebėti plazdančius aitvarus, kurie tikrai kiekvienam iš mūsų asocijuojasi su vaikyste.  Čia pat buvo pakabinta ir išsami Globėjų savaitės programa, kviečianti globa besidominčius žmones aktyviai dalyvauti renginiuose.
Nuo pat birželio 28 dienos prasidėjo prasmingi renginiai: psichologės Mildos Antanaitienės paskaita apie tėvų globos netekusius vaikučius, „Spindulio” kino teatre rodytas jautrus filmas „Kūdikis”, Vytauto Didžiojo parke vyko dailės terapijos užsiėmimai, kurių metu buvo kuriami šeimos herbai, atrandamos šeimos stiprybės.
Liepos 1 dieną Globos centras plačiai atvėrė duris visiems, besidomintiems tėvų globos netekusių vaikų globa ar įvaikinimu bei globos centro veikla. 
Liepos 3 dieną, Kaune,  vyko Nacionalinis Lietuvos globėjų vasaros festivalis „Vaikai yra vaikai”, kuriame dalyvavo Globos centro komanda ir Marijampolės savivaldybės vicemeras Artūras Visockis. Tai buvo puikus renginys, kuris subūrė globėjų šeimas ir suteikė galimybę bendrauti, dalyvauti įvairiose veiklose ir dalintis patirtimi, džiaugsmas ir rūpesčiais. 
Renginių savaitė baigėsi nuoširdžia bendryste – sekmadienį buvo aukojamos Šv. Mišios už globėjų ir įtėvių šeimas bei joms padedančius socialinius darbuotojus.
 
Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyvavusiems!

Sutinku su privatumo politika

X
Skip to content